Hozzávalók

3-4 fő
 A joghurtos málnahabhoz:
20 dkg málna
5 dkg porcukor
3 dl joghurt
12 g lapzselatin
1citrom reszelt héja
1 csokor bazsalikom
1,5 dl tejszín
 
 A piskótatekercshez:
6tojás
6 evőkanál porcukor
1kiskanál sütőpor
6 evőkanál liszt
4-5 evőkanál limoncello
3-4el málnalekvár
  • 2 óra felett
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Málnás-joghurtos charlotte

  • malnas_joghurtos_charlotte

A joghurtos málnahabhoz 20 dkg málnát 5 dkg porcukorral és 3 dl joghurttal pürésítünk, majd hozzákeverünk előre beáztatott és felmelegített 12gramm zselatinlapot. Belereszelünk 1 citrom héját és hozzáadunk 1 csokor aprított bazsalikomot. 1,5 dl felvert tejszínnel lazítjuk.

A piskótatekercshez 6 tojást szétválasztunk, 3-3 evőkanál porcukorral habosra keverjük a fehérjét és a sárgáját. A tojássárgájához hozzákeverjük a felvert tojásfehérje felét, hozzáadunk 1 kiskanál sütőporral elkevert 6 evőkanál lisztet, végül a maradék tojásfehérjét is, és 180 fokon 10 perc alatt megsütjük.

A megsült piskótát megkenjük 4-5 evőkanál limoncelloval, 3-4 evőkanál lekvárral és feltekerjük. Hagyjuk pihenni pár órát. Ha összeállt felszeleteljük, majd kibélelünk egy félgömb alakú tálat vele. Beletöltjük a málnás krémet, majd az alját is befedjük a tekercsekkel. Hűtőbe tesszük 3 órára és tálaljuk.

Szóljon hozzá