Hozzávalók

3-4 fő
4tojás
4kanál cukor
4kanál rétesliszt
 lekvár
2 pohár tejszín
2cs. habfixáló (a töltelékhez)
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Minidesszert piskótatekercsből

  • Minidesszert_piskotatekercsbol

A cukrot a tojások sárgájával eldolgozzuk, hozzáadjuk a lisztet és összeforgatjuk a tojásfehérjékből vert habbal. 
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, bekenjük olajjal és a 180 °C-os sütőben világosra sütjük benne a tésztát. 
A még meleg piskótát a papírral együtt feltekerjük, hagyjuk kihűlni, majd kitekerjük. 
Tetszőleges lekvárral megkenjük majd újra feltekerjük.
A tekercset szeletekre vágjuk és elrendezzük egy tálon. 
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, habzsák segítségével feldíszítjük vele a szeleteket. 
A minidesszerteket gyümölcsökkel díszítjük (körte, ananász, mandarin), és a még szebb hatás érdekében csokoládé csöveket, vagy forgácsot szórhatunk rá.

Szóljon hozzá