Hozzávalók

3-4 fő
 Tésztához: (28 cm piteforma)
25,5 dkg liszt
1tojás
6,5 dkg cukor
2 tk.sütőpor
12,5 dkg vaj
csipet
 Töltelékhez:
1 liter zsíros tej
2½ ek keményítő
12 dkg cukor
3tojás
csipet
2½ ek liszt
1 ek vaníliaaroma
1-2 ek vaj
 fahéj
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Melktert

  • Melktert

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd belenyomkodjuk a formába.
Hűtőbe tesszük fél-egy órára, majd 190 fokos sütőben 15 percig vakon sütjük nehezékkel, majd 5-8 percig nehezék nélkül készre sütjük.
A tejet felforraljuk és a vaj kivételével a többi hozzávalót kézi habverővel kihabosítjuk. A forró tejet keverés közben hozzáöntjük a mixhez, majd visszaöntjük a lábosba és besűrítjük.
A krémhez hozzákeverjük a hideg vajat, majd az elősütött tésztába öntjük.
A tetejét megszórjuk fahéjas cukorral és kihűtjük.

Szóljon hozzá