Hozzávalók

3-4 fő
8 dkg liszt
1 ek. Kukoricaliszt
1 ek. Kristálycukor
 
5 dkg vaj (hideg)
1 ek. Margarin (hideg)
 Hideg víz (1-3 ek. , amennyit felvesz)
 Töltelék.
15 dkg meggy
 Cukor, vaníliás cukor, cirtomhéj
1 ek. Keményítő
 marcipán
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Meggyes-marcipános pitenyalóka

  • Meggyes_marcipanos_pitenyaloka

A töltelékhez egy kis cukorral, citromhéjjal megfőzzük a magozott, félbe vágott meggyet, majd a végén egy kis étkezési keményítővel besűrítjük.
A pitetésztát kinyújtjuk, kis köröket (6-8 cm átmérő) vagy szivecskéket vágunk belőle. Egy tésztát a tepsire helyezünk, rátesszük a meggyestölteléket és egy kis reszelt marcipánt. A tészta szélét tojssal megkenjük, ráteszünk egy újabb tésztalapot, és villával körbenyomkodjuk a széleit. Vághatunk rá mintát, kis lyukakat. 19o fokos sütőben 2o-25 perc alatt megsütjük.

Szóljon hozzá