Mediterrán Halleves

30-60 perc
Közepes
Drága
Alacsony

Elkészítés

A finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, póréhagymát, angolzellert és édesköményt olívaolajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, fűszerezzük sáfránnyal, babérlevéllel, kakukkfűvel. Kevés alaplével felöntjük és puhára pároljuk. A nagyobb szeletekre vágott halakat a garnélával együtt rátesszük az alapra, felengedjük alaplével és néhány perc alatt puhára főzzük. Sózzuk. Kevés kenyeret halalaplében áztatunk, melyet kikeverünk zúzott fokhagymával, vágott chili paprikával, tojássárgájával és olívaolajjal. Tálaláskor a halat külön tányérra tesszük és a chilis, fokhagymás öntettel kent pirítóst kínáljuk a leves mellé.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára