Hozzávalók

3-4 fő
80 dkg marha hátszín
3 db tojás
3 db főtt tojás
20 dkg tejben áztatott zsemlemorzsa
2 csomag petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán jellegű sajt
1 db sárgarépa
2 db sült kápia paprika
 
 őrölt bors
 fűszerpaprika
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Zöldséges vajkrém

    A vajon a zöldségeket megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Kihűtjük, majd a vajba keverjük. Habzsákba töltjük, alufóliára nyomjuk, hengert készítünk belőle és...

    tovább
  • Tócsi - Káli

    1 kg krumplit megtisztítunk és apró lukú reszelőn lereszeljük. Kevés tejet adunk hozzá, hogy ne barnuljon meg.1 evőkanál sót, 2 evőkanál tejfölt, 1 egész...

    tovább
  • Sajttorta

    Hat szelet barnakenyeret megkenünk felváltva a különböző ízesítésű sajtkrémekkel, közéjük egy-egy szelet edami sajtot teszünk. A szeletekből tornyot építünk,...

    tovább

Matambre

  • Matambre

A marhahús szeletet nem túl vékonyra kiklopfoljuk, majd a habosra kevert, nyers tojáshoz hozzáadjuk a tejbe áztatott zsemlemorzsát, a vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát és a reszelt sajtot.
Paprikával, borssal fűszerezzük, sózzuk.
Ezt a masszát egyenletesen elkenjük a húson és a csíkozott sárgarépát, valamint a csíkozott sült paprikát elosztjuk rajta.
A húsra tesszük a kemény tojásokat is, majd szorosan felgöngyöljük, megkötözzük és fóliába tekerve, forró, enyhén sós vízben puhára főzzük.
A léből kivéve kicsit lepréseljük és utána szeletelve tálaljuk.


Szóljon hozzá