Hozzávalók

3-4 fő
500 gramm mascarpone
5 evőkanál vaníliás cukor
4 egész tojás
4 evőkanál marsala bor
1tábla étcsokoládé
200 gramm meggy
1 evőkanál Griotka
1 evőkanál méz
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Mascarponés, meggyes, csokoládés krém

  • Mascarpone_meggy_csokolade_krem

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét habbá verjük.
A cukros tojássárgáját összekeverjük a mascarpone-val, majd lassan összeforgatjuk a tojásfehérje habbal.
A meggyet kimagozzuk, összekeverjük a mézzel és Griotka-val. A tálakba tesszük a meggyet, majd a mascarpone-s keveréket.
2 órára a hűtőbe tesszük, majd megszórjuk aprított csokoládéval.

Szóljon hozzá