Hozzávalók

3-4 fő
1 kg marha tarja (kockára vágva)
 olívaolaj
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csésze hámozott paradicsom
200 ml vörösbor
2ág rozmaring
2 evőkanál liszt
 alaplé
 
 A burgonyapüréhez:
1 kg főzni való burgonya
4tojássárgája
5 evőkanál tejszín
5 evőkanál reszelt parmezán
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

Marharagu pirított burgonyapürével

  • Marharagu_piritott_burgonyapurevel

A kuktában olívaolajon megdinszteljük a gyökérzöldségeket és a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és rozmaringot, majd a sóval és borssal ízesített húst. Megszórjuk liszttel, megkapatjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Pár percig kevergetve pároljuk. Felöntjük borral, megsózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk. 
A húst villával szétnyomkodjuk, és a szükséges állagúra főzzük. Ízesítjük.
A burgonyapürét összekeverjük meleg tejszínnel, sajttal és végül hozzáadjuk a tojássárgákat. 
A húst tegyük sütőtálba, majd errre egy rétegben a burgonyapürét. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Szóljon hozzá