Málnás Lime-Os Pite Morzsatésztában

60-120 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A kekszet a mandulával és a cukorral késes robotgépben finomra daráljuk. Keverőtálba tesszük és hozzáadjuk a sót és az olvasztott vajat. Összekeverjük, piteformába tesszük és lenyomkodjuk a forma aljára és az oldalára egy pohár, vagy kanál segítségével. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük. Közben elkészítjük a tölteléket: A málnát a cukorral felfőzzük, majd szűrőn átpasszírozzuk, a magokat kidobjuk, a málnavelőt hagyjuk kihűlni. A tojássárgáját és a lime reszelt héját robotgéppel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a sűrített tejet és ezzel is kikeverjük a masszát. Végül hozzákeverjük a lime levét is. A sült kekszmorzsát hagyjuk egy kicsit lehűlni, majd beletöltjük a krémet, rákanalazzuk a málnát és egy kés hegyével márványos mintát rajzolunk bele. Visszatesszük a sütőbe. 170 fokon 15-20 percig sütjük, amíg a krém megszilárdul, de a közepe még remegős marad. Fontos, hogy ne kapjon színt a krém sütés közben! A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Hidegen, a tetején tejszínhabbal és még egy kevés reszelt lime héjjal tálaljuk.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára