Mákos Guba #2

60-120 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A kiflit karikára vágom, majd egy keverőtálba teszem mák, baracklekvár, citrom- és narancshéj kíséretében. Közben tejet melegítek, amibe beledobok egy rúd kikapart vaníliát. Kikeverek 3 tojássárgáját cukorral. Amint a tej meleg, egy merőkanállal öntök a fehérre kevert tojás-cukor kombinációhoz, hogy amikor átöntöm a tojást a tejbe, ne csomósodjon be azonnal. Ha a temperálás sikerült, alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kavargatva, bevonóképes öntet állagúra főzöm. Ha ezzel megvagyok, a már a tálba készített gubára öntök belőle egy keveset. Most jöhet egy kevéske baracklekvár is. Elkeverem. Formázógyűrűbe teszem, majd sütőben 180 fokon megpirítom.

vissza a listára