Hozzávalók

3-4 fő
3 dl tej
3 dl tejszín
1vaníliarúd
6tojássárgája
10 dkg cukor
 Habhoz: 6 tojásfehérje, 15 dkg cukor
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Madártej

  • Madartej

A tejet és a tejszínt alacsony lángon feltesszük főni a vanília rúd kikapargatott magjaival. A fehérjéket robotgéppel habbáverjük, és amikor már habosodik, kanalanként adjuk hozzáa  cukrot, hogy szép fényes habot kapjunk. Két kanál segítségével galuskákat szaggatunk a vaníliás tejbe. Fontos, hogy ne forrjon. A galuskákat megfordítjuk, majd csepegtető rácsra tesszük.
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd szűrő át ráüntjük a tejet. Visszaöntjük a keveréket egy tiszta edénybe és pár perc főzéssel besűrítjük.


Szóljon hozzá