Hozzávalók

1 tepsi
27 dkg liszt
3 dkg kakaópor
csipet
8 dkg porcukor
1teáskanál sütőpor
20 dkg felkockázott vaj
1tojás
1 evőkanál levendulaszirup
3-4 szál szárított levendula
 
 A töltelékhez:
50 ml tejszín
2friss mentaág
10 dkg fehércsokoládé
10 dkg mascarpone
5 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
  • 2 óra felett
  • Könnyű
  • Közepes

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Limara csokis keksze

  • limara_csokis_keksze

A tésztához morzsa állagúra keverünk 27 dkg lisztet, 3 dkg kakaóport, egy csipet sót, 8 dkg porcukrot, 1 teáskanál sütőport, 20 dkg felkockázott hideg vajat. Hozzáadunk 1 tojást, 1 evőkanál levendula szirupot, 3-4 szál szárított levendulát, majd tovább keverjük, míg össze nem áll. Hengert formázunk belőle és hűtőbe tesszük legalább 1-2 órára. A töltelékhez felmelegítünk 50 ml tejszínt, majd beletesszük 2 friss mentaág leveleit, rövid ideig állni hagyjuk. Vízgőz fölött felolvasztunk 10 dkg fehércsokoládét, majd a leszűrt tejszínnel elkeverjük és a 10 dkg mascarponéhoz adjuk. Langyosra hűtjük és 1 órára hűtőbe tesszük. A tésztából kb. 3 mm vastag szeleteket vágunk és 175-180 fokon előmelegített sütőben 8-9 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk. Ezután megtöltjük a krémmel. Vízgőz felett felolvasztunk 5 dkg étcsokoládét 2 evőkanál olajjal és a kekszek tetejére kenjük.

Szóljon hozzá