Hozzávalók

4 személyre
5-6 db lilahagyma
2közepes édesburgonya
1 db közepes zellergumó
5 dkg ruccola
5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
5 dl vörösbor
1 dl méz
 balzsamecet
 
 bors
 olívaolaj
1,5 dl víz
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Padlizsánkrém

    2 padlizsánt is és 2 kápia paprikát tűzhely nyílt lángján megsütjük. A már feketedő és belül puha kápiát megszabadítjuk a "bőrétől", majd felcsíkozzuk és egy...

    tovább
  • Citromtorta, málnakrémmel

    A krémhez 40 dkg málnát 25 dkg cukorral, 2 tojással, 2 ek citromlével, sóval és 2 ek vajjal közepes lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg...

    tovább
  • Citromos békacombok spenótos hajdinával

    Kevés olajban 2 gerezd szeletelt fokhagymát elkezdünk felmelegíteni, majd ráteszünk 20 dkg hajdinát és néhány percig együtt pirítjuk. Sózzuk, borozzuk, majd...

    tovább

Lilahagymalekvár és zelleres édesburgonyapüré

  • lilahagymalekvar_es_zelleres_edesburgonyapure

Kevés vaj és olívaolaj keverékén lepirítunk 5-6  a vékonyra szeletelt lilahagymát és 2 gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és 2 dl vörösborral felöntjük. Amikor a levét elforrta, ismét felöntjük borral és a hagymát pépesre főzzük, hozzáadunk 1 dl mézet és pár csepp balzsamecetet.

A püréhez 2 közepes édesburgonyát és 1 közepes zellert feldarabolunk,majd enyhén sózva, borsozva, kevés olívaolajjal locsolva megpirítjuk, majd egy edénybe helyezve kevés húsalaplével és vízzel összeforraljuk. Alaposan áttörjük és 5 dkg vajjal krémesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor friss, tépkedett ruccolát keverünk a pürébe és a lilahagymalekvárt adjuk mellé.

Szóljon hozzá