Hozzávalók

4 személyre
5-6 db lilahagyma
2közepes édesburgonya
1 db közepes zellergumó
5 dkg ruccola
5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
5 dl vörösbor
1 dl méz
 balzsamecet
 
 bors
 olívaolaj
1,5 dl víz
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Kambodzsai csirke

    Kevés olajat felforrósítunk, beleteszünk egy fél, csíkokra vágott csirkemell filét és 3 gerezd fokhagymát. Nagy lángon sűrű kevergetés mellett pirítjuk....

    tovább
  • Csirke borban főzve

    10 dkg apróra vágott füstölt szalonnát zsírjára pirítunk. 2 csirkecombot és egy mellet sózunk, borsozunk, lisztezzük, majd néhány percre a szalonna mellé...

    tovább
  • Salátaleves

    Csíkokra vágjuk a szalonnát, ízlés szerinti ideig pirítjuk, aztán lehűtjük vízzel, amibe a darabokra tépett salátát dobjuk. Ízesítjük sóval, borssal és tört...

    tovább

Lilahagymalekvár és zelleres édesburgonyapüré

  • lilahagymalekvar_es_zelleres_edesburgonyapure

Kevés vaj és olívaolaj keverékén lepirítunk 5-6  a vékonyra szeletelt lilahagymát és 2 gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és 2 dl vörösborral felöntjük. Amikor a levét elforrta, ismét felöntjük borral és a hagymát pépesre főzzük, hozzáadunk 1 dl mézet és pár csepp balzsamecetet.

A püréhez 2 közepes édesburgonyát és 1 közepes zellert feldarabolunk,majd enyhén sózva, borsozva, kevés olívaolajjal locsolva megpirítjuk, majd egy edénybe helyezve kevés húsalaplével és vízzel összeforraljuk. Alaposan áttörjük és 5 dkg vajjal krémesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor friss, tépkedett ruccolát keverünk a pürébe és a lilahagymalekvárt adjuk mellé.

Szóljon hozzá