Hozzávalók

2 fő
65gr narancslé
70gr aszalt sárgabarack
60gr tojásfehérje
10gr nyírfacukor
1teáskanál levendula virágzat
 étolaj
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Flambírozott ananász kókuszkrémmel

    A kókusztejet egy fél kettévágott vaníliarúddal felforralunk. Közben a tojás sárgáját, gyümölcscukorral fehéredésig keverünk és folyamatos kevergetés közben...

    tovább
  • Fehérboros szőlős sabayon

    A nyírfacukrot, a száraz fehér bort és a tojást gőzfürdő felett krémes állagúra sűrítjük. Az egészet habszifonba töltjük, üveg tálkákba nyomjuk, beleszórunk...

    tovább

Levendulás sárgabarack szuflé

  • levendulas_sargabarack_szufle_ft

A narancslevet, egy teáskanál levendula virágzattal együtt felforralunk és rászűrjük az aszalt sárgabarackra. Negyedóra áztatás után péppé turmixoljuk és hűlni hagyjuk. A tojásfehérjét, a nyírfacukorral kemény habbá verjük, és az így kapott tojáshabot kis részletekben a gyümölcsös péphez keverjük. Étolajjal kikent szuflé formákba töltjük és 180 fokon 20 percen át sütjük.

Szóljon hozzá