Hozzávalók

1 fő
félkacsamell filé
8 dkg rizs
csipet sáfrány
2 ek arany mazsola
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
csipet barnacukor
 szárított levendulavirág
1,5 dl zöldségalaplé
3 dkg hideg vaj
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

Levendulás kacsamellfilé sáfrányos rizzsel

  • levendulas_kacsamellfile_rd

Egy fél, tisztított kacsamell filét bőrös oldalán beirdalunk, serpenyőben elősütjük, sózzuk, majd 200 fokos sütőbe tesszük 12 percre.

Közben 8 dkg rizsből csipenyi sáfránnyal és 2 evőkanál arany mazsolával köretet készítünk.

A kacsamell visszamaradt zsírján 1 fej finomra vágott vöröshagymát és 2 gerezd apróra vágott fokhagymát piríunk, csipenyi barna kristálycukorral, és kevés szárított levendulavirággal összeforgatjuk, és másfél dl zöldségalaplevet öntünk hozzá. Mikor a kacsa készre sült, a mártás besűrűsödött, 3 dkg hideg vajat keverünk hozzá, és tálaláskor a szeletelt kacsamellre szűrjük.

Szóljon hozzá