Hozzávalók

1 üveg
1 kg friss eper
3-4ág levendulavirág
20 dkg kristálycukor
1 evőkanál almapektin
2kiskanál tokaji aszús balzsamecet
 vagy pár csepp citromlé
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Levendulás eperdzsem

  • levendulas_eperdzsem

1 kg epret apró kockára vágunk, lábosba teszünk, belemorzsolunk három-négy ág levendula virágot. 20 dkg kristálycukorhoz hozzákeverünk egy csapott evőkanál almapektint, majd hozzá adjuk az eperhez. Majd tokaji aszús balzsamecettel vagy pár csepp citromlével ízesítjük. Felforraljuk majd forrás után még 5 percig főzzük.

Szóljon hozzá