Hozzávalók

4 személyre
 A tésztához:
25 dkg liszt
csipet
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
2tojás
 
 A vaníliakrémhez:
3 dl tejszín
1vaníliarúd
1teáskanál friss levendula
2tojás
2tojássárgája
2,5 dkg cukor
  • 60-120 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Almásrétes

    Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, a felesleges levét kinyomkodjuk. A baracklekvárral, fahéjjal, szegfűszeggel összekeverjük (amennyiben mazsolát szánunk...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Levendulás áfonyás tortácska

  • levendulas_afonyas_tortacska

A tésztához morzsa állagúra keverünk 25 dkg lisztet, egy csipet sót, 10 dkg szitált porcukrot, 10 dkg olvasztott vajat és 2 tojást. Folpackba csavarjuk és 30 percig hűtőben pihentetjük. Ha kivettük kinyújtjuk 0,5 cm vastagra és egy 24cm átmérőjű piteformába nyomkodjuk. Sütőbabbal, száraz lencsével vagy más nehezékkel, 180 fokon 15-20 percig vakon sütjük.

A vaníliakrémhez felforralunk 3 dl tejszínt 1 vaníliarúd kikapart magjaival, a vaníliarúddal és 1 teáskanál friss levendulával. Átszűrjük, majd szobahőmérsékletűre hűtjük. Kihabosítunk 2 tojást és 2 tojássárgáját 2,5 dkg cukorral, majd a levendulás tejszínt hozzáöntjük. Ráöntjük a tésztára és még 30-35 percig sütjük 150 fokon.

Szóljon hozzá