Leveles Tészta Boros Körtével

60-120 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A leveles tésztát megkenjük 5 dkg olvasztott vaj és 3 dkg méz keverékével. Téglalapformára vágjuk, megkenjük darabolt pekándióval, majd két sütőlap közé szorítjuk és sütőpapírral lefedve 200 fokon 12 perc alatt megsütjük. 2 kemény húsú körtét vajon megpirítunk, hozzáadunk 1 dl száraz fehérbort és visszaforraljuk. 1 teáskanál mézet adunk hozzá a végén és lehűtjük. 2,5 dl tejet 2,5 dl tejszínnel és egy vaníliarúd kikapat magjaival felforralunk, majd fokozatosan hozzáöntjük 6 dkg cukorral elkevert 2 tojássárgájához. 82 fokig melegítjük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt 3 dl felvert tejszínnel átforgatjuk és formában töltjük. Hűtőben 2 óra alatt kihűtjük. Tálaláshoz a leveles tésztára teszünk egy előre felvágott vaníliahabot, majd körtét helyezünk rá és lezárjuk egy másik tésztalappal.

vissza a listára