Hozzávalók

3 fő
2nagyobb batáta (édesburgonya)
3 szelet lazac
30 dkg spenót
2 dl tejszín
 néhány gerezd fokhagyma
1 szál póréhagyma
 pár szál kakukkfű
 olívaolaj
 
 bors
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

Lazac spenótmártással és édesburgonyával

  • lazac_spenotmartassal_es_edesburgonyaval_rd

Két nagyobb édesburgonyát meghámozunk és felszeleteljük. A tepsit kivajazzuk és belehelyezzük a batátát, majd néhány gerezd fokhagymát. Ráöntünk egy kis olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk. 220 fokon előmelegített sütőben kb. 18 percig sütjük, mielőtt kivennénk a sütőből a tetejére szeletelt póréhagymát szórunk.

A lazacot sózzuk, borsozzuk, majd kevés olíva olajon pár percig mindkét oldalát átsütjük. Mellé pár szál kakukkfüvet helyezünk. A mártáshoz 30 deka spenótot csíkokra vágunk és olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadunk egy kevés fokhagymát, és két deciliter tejszínnel addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.

Szóljon hozzá