Hozzávalók

4 személyre
0,5 kg főtt tyúkhús (eredetileg lakodalmi húslevesben főtt)
1bögre főtt rizs
1tojás
1 fej vöröshagyma
1 csomag petrezselyem
 
 frissen őrölt feketebors
 szerecsendió,
2 dl tejföl
1 ek liszt
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Házi tagliatelle

    40 dkg lisztből, 2 db egész tojásból és 3 db tojás sárgájából egy csipet sóból vizezett kézzel tésztát  gyúrunk. 1-2 óra pihentetés után kinyújtjuk, formára...

    tovább
  • Sonkás, zöldborsós tésztatorta

    6 dkg vajat közepes lábosban felolvasztunk, hozzáadunk 5 dkg lisztet és kissé lepirítjuk. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk 1 liter tejet, majd sűrűre...

    tovább
  • Marhapofa pörkölt tarhonyával

    10 dkg, apró kockára vágott szalonnát zsírjára pirítunk, belerakunk 3 fej, a finomra vágott vöröshagymát, 5-6 gerezd zúzott fokhagymát és miután megpirult...

    tovább

Lakodalmas húsgombóc

  • lakodalmas_husgomboc

Fél kiló tyúkhúst megfőzünk, majd a megfőtt húst ledaráljuk, összekeverjük 1 tojással, 1 bögre főtt rizzsel, petrezselyemmel, 1 fej apróra vágott hagymával. Sózzuk, borsozzuk és egy csipet szerecsendióval is megbolondítjuk. Gombócokat formázunk, majd zsiradékkal kikent tepsibe tesszük és tejföllel elkevert lisztes mázzal díszítjük. 180 fokos sütőben megsütjük.

Szóljon hozzá