Hozzávalók

4 személyre
0,5 kg főtt tyúkhús (eredetileg lakodalmi húslevesben főtt)
1bögre főtt rizs
1tojás
1 fej vöröshagyma
1 csomag petrezselyem
 
 frissen őrölt feketebors
 szerecsendió,
2 dl tejföl
1 ek liszt
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Csicseriborsó saláta

    1 narancs héját levágjuk, majd kivágunk belőle néhány gerezdet, a maradék levét egy tálba facsarjuk. Hozzáadunk 1 ek mézet, kevés citromlevet, őrölt fahéjat,...

    tovább
  • Tökfőzelék sült oldalassal

    40 dkg oldalast egy nappal korábban borssal, őrölt köménnyel, 3 gerezd zúzott fokhagymával és kis olajjal bepácolunk. Másnap tepsibe tesszük, hozzáteszünk 1...

    tovább
  • Bolognai spaghetti

    5 dkg apró kockára vágott füstölt szalonnát kevés olívaolajon zsírjára pirítunk, ráteszünk 1 fej finomra vágott vöröshagymát, 1 szál reszelt sárgarépát és egy...

    tovább

Lakodalmas húsgombóc

  • lakodalmas_husgomboc

Fél kiló tyúkhúst megfőzünk, majd a megfőtt húst ledaráljuk, összekeverjük 1 tojással, 1 bögre főtt rizzsel, petrezselyemmel, 1 fej apróra vágott hagymával. Sózzuk, borsozzuk és egy csipet szerecsendióval is megbolondítjuk. Gombócokat formázunk, majd zsiradékkal kikent tepsibe tesszük és tejföllel elkevert lisztes mázzal díszítjük. 180 fokos sütőben megsütjük.

Szóljon hozzá