Hozzávalók

4 személyre
0,5 kg főtt tyúkhús (eredetileg lakodalmi húslevesben főtt)
1bögre főtt rizs
1tojás
1 fej vöröshagyma
1 csomag petrezselyem
 
 frissen őrölt feketebors
 szerecsendió,
2 dl tejföl
1 ek liszt
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Csirke borban főzve

    10 dkg apróra vágott füstölt szalonnát zsírjára pirítunk. 2 csirkecombot és egy mellet sózunk, borsozunk, lisztezzük, majd néhány percre a szalonna mellé...

    tovább
  • Bajor húsgombócok

    Egy vízbe áztatott zsemlét összedolgozunk 30-30 dkg darált marha és sertés hússal, majd hozzáadunk egy tojást, sózzuk, borssal, reszelt szerecsendióval...

    tovább
  • Pulykamellfilé gombaábrándokkal

    A negyed fej fokhagymát apróra vágjuk, fél liter tejbe aprítjuk, majd belehelyezzük a 4 szelet lecsontozott pulykamellet és a hűtőben 2-3 óráig állni...

    tovább

Lakodalmas húsgombóc

  • lakodalmas_husgomboc

Fél kiló tyúkhúst megfőzünk, majd a megfőtt húst ledaráljuk, összekeverjük 1 tojással, 1 bögre főtt rizzsel, petrezselyemmel, 1 fej apróra vágott hagymával. Sózzuk, borsozzuk és egy csipet szerecsendióval is megbolondítjuk. Gombócokat formázunk, majd zsiradékkal kikent tepsibe tesszük és tejföllel elkevert lisztes mázzal díszítjük. 180 fokos sütőben megsütjük.

Szóljon hozzá