Hozzávalók

4 személyre
0,5 kg főtt tyúkhús (eredetileg lakodalmi húslevesben főtt)
1bögre főtt rizs
1tojás
1 fej vöröshagyma
1 csomag petrezselyem
 
 frissen őrölt feketebors
 szerecsendió,
2 dl tejföl
1 ek liszt
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Salátaleves

    Csíkokra vágjuk a szalonnát, ízlés szerinti ideig pirítjuk, aztán lehűtjük vízzel, amibe a darabokra tépett salátát dobjuk. Ízesítjük sóval, borssal és tört...

    tovább
  • Hagymaleves édesköménnyel és a balzsamecettel

    5 dkg olvasztott vaj és 2 evőkanál olívaolaj keverékén kissé megpirítunk 2 fej szeletelt vöröshagymát és 1 édesköményt. Sózzuk, borsozzuk, kevés kristálycukrot...

    tovább
  • Zöldmorzsában sült lazac, zellersalataval

    70 dkg lazacfilét sóznuk, borsozunk. 2 marék morzsa, 10 dkg reszelt parmezán, 4 gerezd zúzott fokhagyma, 1 csokor, aprított petrezselyem, 1 marék bazsalikom és...

    tovább

Lakodalmas húsgombóc

  • lakodalmas_husgomboc

Fél kiló tyúkhúst megfőzünk, majd a megfőtt húst ledaráljuk, összekeverjük 1 tojással, 1 bögre főtt rizzsel, petrezselyemmel, 1 fej apróra vágott hagymával. Sózzuk, borsozzuk és egy csipet szerecsendióval is megbolondítjuk. Gombócokat formázunk, majd zsiradékkal kikent tepsibe tesszük és tejföllel elkevert lisztes mázzal díszítjük. 180 fokos sütőben megsütjük.

Szóljon hozzá