Hozzávalók

3-4 fő
70 dkg vöröshagyma
5 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
1,5 liter húsalaplé
2 dl fehérbor
10 dkg reszelt gruyerre sajt
10-12 szelet baguette
 
 őrölt bors
1-2babérlevél
2 szál kakukkfű
 őrölt szerecsendió
kevés liszt
kevés barnacukor
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Csomós tésztaleves - Algyő

    A tésztacsomókhoz: 1 evőkanál olvasztott zsír, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, 1 kávéskanál bors A leveshez: 1 evőkanál zsír, 1 kisebb vöröshagyma, 20 dkg...

    tovább
  • Cukkíni leves kagylóval

    A cukkínit felaprítjuk. A hagymát, fokhagymát olajon megpároljuk, hozzáadjuk a cukkínit, és kicsit lepirítjuk. Felöntjük húslével, fűszerezzük, és 25 percig...

    tovább
  • Avokádós uborkaleves

    Az uborkát kimagozzuk, kicsire daraboljuk, egy keveset félre teszünk belőle. Turmixgépbe tesszük. hozzáadjuk a worchestersire-t, a joghurtot és sózzuk,...

    tovább

Lyoni hagymaleves

  • Lyoni_hagymaleves

A felolvasztott vajban a vékonyra szeletelt vöröshagymát egyenletesen barnára pároljuk.
Kevés barnacukorral megszórjuk. Hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát, kevés lisztet adunk hozzá.
Néhány perc keverés után felöntjük az alaplével és a borral.
Ekkor fűszerezzük a babérlevéllel, kakukkfűvel és a szerecsendióval.
Sózzuk.
25-30 percig főzzük.
Tálaláskor a reszelt sajtot a baguettre tesszük, ráolvasztjuk és erre merjük a levest.


Szóljon hozzá