Hozzávalók

3-4 fő
10 db tojás
35 dkg porcukor
7 evőkanál lsizt
1késhegynyi sütőpor
5 evőkanál kakaó
 zsír
4 evőkanál rétesliszt
1/2 l tej
2 evőkanál kristálycukor
25 dkg margarin
10 dkg vaj
10-12 dkg étcsokoládé
4 evőkanál étolaj
  • 2 óra felett
  • Nehéz
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Lúdláb

  • Ludlab

10 tojás sárgáját, 10 evőkanál porcukrot, 7 evőkanál lisztet, 1 késhegynyi sütőport és 3 evőkanálnyi kakaót jól összekeverünk, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert 10 tojás fehérjét. Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük,és sütőben 200 fokon megsütjük a piskóta lapot.Közben elkészítjük a krémet: 4 evőkanál réteslisztet 1/2 liter tejjel és 2 evőkanál kristálycukorral péppé főzzük, majd kihűlni hagyjuk.25 deka margarint, 10 deka vajat, 20 deka porcukrot és 2 kanál kakaót jól kikavarunk, majd a kihűlt masszával összekeverjük. Miután krémesre kevertük,a kisütött, kihűlt tésztalapra kenjük.Ezután elkészítjük a csokoládémázat. 10-12 deka étcsokoládét 4 evőkanál étolajjal megolvasztunk  és a sütemény tetjére kenjük. Kihűlés után szeleteljük.

Szóljon hozzá