Hozzávalók

4 fő
60 dkg libamáj
2 db piros alma
2 db zöldalma
20 dkg magozott meggy
5-10 dkg vaj
5 dkg barnacukor
2 dl calvados (almapálinka)
 pár szál fekete spagetti
 
 bors
 
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Magas

Hasonló receptek

  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább
  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább

Libamájszeletek sült almával és flambírozott meggyel tálalva

  • Libamajszeletek_sult_almaval_es_flambirozott_meggyel_talalva

A libamájat vastag szeletekre vágjuk, beirdaljuk, majd sózzuk, borsozzuk.\n\nA barnacukrot megolvasztjuk, és hozzáadjuk a meggyet, a calvadost, valamint a vajat. Lassú tűzön beforraljuk, és vízzel kikevert keményítővel sűrítjük.\n\nA májszelteket közepes hőmérsékleten pirosra sütjük, és mikor félig megsült, hozzáadjuk a felkarikázott almát. Együtt sütjük tovább.\n\nA fekete spagettit olajozott tepsibe tesszük, és megsütjük.\n\nTálaláskor az alma, illetve a májszeleteket felváltva helyezzük a tányérra. Mellé teszünk a meggyes mártásból. Pár szál sült spagettivel díszítjük.

Szóljon hozzá