Hozzávalók

3-4 fő
 Linzer tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg hideg vaj
10 dkg porcukor
1tojássárgája
 A citromkrémhez:
2,5 dl citromlé és héj (lehet lime is)
15 dkg vaj
15 dkg cukor
6tojás
 friss bazsalikom
15 dkg tojásfehérje
30 dkg cukor
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Madártej

    A tejet és a tejszínt alacsony lángon feltesszük főni a vanília rúd kikapargatott magjaival. A fehérjéket robotgéppel habbáverjük, és amikor már habosodik,...

    tovább
  • Csirkemell mustármártásban, brokkolival

    Az egész csirkemellet sózzuk, borsozzuk, kérget sütünk neki, majd sütőben, kevés vajjal 150 fokon készre sütjük. A visszamaradt zsiradékban szeletelt...

    tovább
  • Rakott palacsinta

    Lisztből, tojásból tejjel, kevés vízzel sós palacsinta tésztát készítünk. Vajban kevés lisztet pirítunk, melyet forró tejjel felengedünk. Sózzuk, őrölt...

    tovább

Lemon curd, a citrompite

  • Lemon_curd_citrompite

A lisztet és a porcukrot elmorzsoljuk a kockára vágott hideg vajjal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és összegyúrjuk, míg összeáll. Fóliába csomagoljuk és pár órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Majd a tésztát kinyújtjuk és a pietformába egyengetjük, belenyomkodjuk. Nehezékkel 190 fokon elősütjük a tésztát. A citrom- és a lime reszelt héját, a citromlevet, a cukorral és a vajjal összeolvasztjuk vízgőz felett. Ha felolvadt a vaj, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojásokat és alacsonyabb hőfokon besűrítjük. Majd félretesszük és hagyjuk kihűlni, majd aprított friss bazsalikomot keverünk hozzá. Közben a 15 dkg tojásfehérjét összekeverjük a 30 dkg cukorral és vízgőz fölött csípősre melegítjük majd 10-15 perc alatt kemény habbá verjük. A kihűlt citromkrémet az elősütött pitetésztára halmozzuk, majd hosszabb időre a hűtőbe tesszük. Ha kihűlt ráhalmozzuk a cukros tojáshabot.

Szóljon hozzá