Hozzávalók

3-4 fő
1nagyobb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 db tv paprika
3 db paradicsom
10 dkg szeletelt bacon
 
 fűszerpaprika
 őrölt kömény
2-3 dkg sertés zsír
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Zölborsófőzelék bundás zsemlével

    A zöldborsót tejjel és vízzel (annyival, hogy a folyadék ellepje) feltesszük főni. Cukorral ízesítjük és sózzuk. Világos, vajas rántást készítünk, amelybe...

    tovább
  • Finomfőzelék

    A megtisztított zöldségeket kis kockákra vágjuk. Forró olajon puhára pároljuk, megsózzuk és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Megszórjuk liszttel,...

    tovább
  • Paradicsomos káposzta

    A káposzta torzsát metsszük ki, a fejet vágjuk metéltre, mossuk meg, és sóval megszórva rakjuk félre. A finomra vágott hagymát olajra dobunk, üvegesítjük, majd...

    tovább

Lecsó szalonnával

  • Lecso szalonnaval

A vékonyra szeletelt vöröshagymát a fokhagymával együtt kevés sertészsíron megpirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük kevés alaplével, majd őrölt köményt és sót adunk hozzá. Beleforraljuk a csíkokra vágott paprikát, majd néhány perccel később a cikkezett paradicsomot. Külön sütőben sült szeletelt bacon csíkkal tálaljuk.


Szóljon hozzá