Hozzávalók

3-4 fő
400 g lazac
1 üveg olajos aszalt paradicsom
 bazsalikom
200 g dió
200 g parmezán
 fokhagyma
100mandulapehely
 konyak
 vaj
3 db paradicsom
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább
  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább

Lazacfilé aszalt paradicsomos pestoval és bazsalikommal

Aprítógépbe tesszük a diót, a parmezánt, az aszalt paradicsomot, a fokhagymát, valamint a bazsalikomot, és pestot készítünk belőlük. A mandulapelyhet szintén aprítógépben megőröljük, és ebbe panírozzuk a lazacfiléket.  Egy serpenyőben vajat hevítünk, és kisütjük a halat. A végén konyakkal flambírozzuk, és amikor teljesen elpárolgott az alkohol, adunk hozzá a pestoból.

Szóljon hozzá