Hozzávalók

3-4 fő
1 db 60-70 dkg-os oldalas csík
0,5 fej édeskáposzta
1 fej vöröshagyma
5 dkg sertés zsír
4-5 gerezd fokhagyma
 
 őrölt bors
egész kömény
 kristálycukor
kevés ecet
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

Lassan sült oldalas, párolt káposzta

  • Lassan_sult_oldalas_parolt_kaposzta

Az oldalast alaposan bedörzsöljük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd kevés szeletelt vöröshagymával és zsírral együtt sütőtepsibe tesszük, kevés vizet öntünk rá, letakarjuk és 140 fokon 3 órán keresztül sütjük. A sütés vége előtt levesszük a fóliát a húsról és 190 fokos sütőben készre pirítjuk. Kevés zsírban kristálycukrot karamellizálunk. Beleszórjuk az egész köményt és rátesszük a szeletelt vöröshagymát, valamint a vékony csíkra vágott édeskáposztát. Sózzuk, borsozzuk, kevés ecetet adunk hozzá, némi vízzel felöntjük és fedő alatt puhára pároljuk.

Szóljon hozzá