Hozzávalók

6 fő
fél kg laposborsó
1kisebb füstölt csülök
10 dkg zsír
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1kanálhegy pirospaprika
kevés bors, só
 
  • 60-120 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Pandúr leves jászság módra

    Kevés zsíron 1 finomra vágott vöröshagymát megpirítunk, hozzáadunk 3 gerezd szintén finomra vágott fokhagymát, majd 30 dkg kockákra vágott marhahúst rakunk...

    tovább
  • Bableves savanyúkáposztával

    A babot egy órával korábban beáztatom, majd vízben felteszem főzni. Belerakom egészben a csülköt, s mikor már puha a bab és a csülök, hozzáadom a burgonyát és...

    tovább

Laposborsó leves

  • Laposborso_leves

A borsót előző nap beáztatjuk. A csülköt feldaraboljuk, feltesszük főni. Mikor félig megfőtt, hozzáadjuk az áztatott borsót. Megkóstoljuk, mennyire sós, ettől függően sózzuk. Felkarikázzuk a petrezselymet és a sárgarépát, majd a leveshez adjuk. Készre főzzük, híg, zsemleszínű rántást készítünk, vöröshagymával és fokhagymával. Kevés pirospaprikát is adunk hozzá. A leveshez öntjük. Aki szereti, csípős paprikát is tehet bele. Puha kenyérrel fogyasztjuk.

Szóljon hozzá