Hozzávalók

4 személyre
4réteslap
4 db közepes burgonya
10 tk sűrű szilvalekvár
3 ek zsír
2 dl tejföl
1tojás
8 dkg cukor
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Tökös burgonyafelfújt

    30 dkg héjában megfőzött, és lehűtött burgonyát lereszelünk. 20 dkg zsenge tököt apróra vágunk, sózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk a...

    tovább
  • Marhapofa pörkölt tarhonyával

    10 dkg, apró kockára vágott szalonnát zsírjára pirítunk, belerakunk 3 fej, a finomra vágott vöröshagymát, 5-6 gerezd zúzott fokhagymát és miután megpirult...

    tovább
  • Majorannás pirított gombasaláta

    10-10 dkg vastagabb szeletekre vágott barna és fehér csiperke gombát kevés olívaolajon hirtelen megpirítunk. Sózzuk, borsozzuk,kis olívaolajjal és...

    tovább

Krumplis, szilvás rétes

  • krumplis_szilvas_retes_br

Egy réteslapot tiszta konyharuhára kiterítünk, meglocsoljuk 2 evőkanál olvasztott zsírral, és ráhelyezünk egy másik lapot is. Megszórjuk laponként másfél ek cukorral, rászórunk 20 dk főtt, áttört burgonyát. 2 dl tejfölben elkeverünk egy tojást és 1 ek cukrot és ezzel meglocsoljuk a tölteléket. Végül az egyik széléhez közel egyenletesen elosztva rárakunk öt teáskanálnyi szilvalekvárt. Felgöngyöljük, a tetejét megkenjük olvasztott zsírral, és 180 fokos sütőben, 30-35 perc alatt pirosra sütjük.

Szóljon hozzá