Hozzávalók

4 személyre
4réteslap
4 db közepes burgonya
10 tk sűrű szilvalekvár
3 ek zsír
2 dl tejföl
1tojás
8 dkg cukor
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Házi tagliatelle

    40 dkg lisztből, 2 db egész tojásból és 3 db tojás sárgájából egy csipet sóból vizezett kézzel tésztát  gyúrunk. 1-2 óra pihentetés után kinyújtjuk, formára...

    tovább
  • Zöldmorzsában sült lazac, zellersalataval

    70 dkg lazacfilét sóznuk, borsozunk. 2 marék morzsa, 10 dkg reszelt parmezán, 4 gerezd zúzott fokhagyma, 1 csokor, aprított petrezselyem, 1 marék bazsalikom és...

    tovább
  • Salátaleves

    Csíkokra vágjuk a szalonnát, ízlés szerinti ideig pirítjuk, aztán lehűtjük vízzel, amibe a darabokra tépett salátát dobjuk. Ízesítjük sóval, borssal és tört...

    tovább

Krumplis, szilvás rétes

  • krumplis_szilvas_retes_br

Egy réteslapot tiszta konyharuhára kiterítünk, meglocsoljuk 2 evőkanál olvasztott zsírral, és ráhelyezünk egy másik lapot is. Megszórjuk laponként másfél ek cukorral, rászórunk 20 dk főtt, áttört burgonyát. 2 dl tejfölben elkeverünk egy tojást és 1 ek cukrot és ezzel meglocsoljuk a tölteléket. Végül az egyik széléhez közel egyenletesen elosztva rárakunk öt teáskanálnyi szilvalekvárt. Felgöngyöljük, a tetejét megkenjük olvasztott zsírral, és 180 fokos sütőben, 30-35 perc alatt pirosra sütjük.

Szóljon hozzá