Hozzávalók

3-4 fő
8 dkg liszt
1 ek kukoricaliszt
1 ek kristálycukor só
5 dkg vaj (hideg)
1 ek margarin (hideg)
 Hideg víz (1-3 ek. , amennyit felvesz)
Fél kg. Körte, tejcsokipasztilla (vagy apróra darabolva), pirított durvára darabolt törökmogyoró
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Körtés galette

  • kortes_galette

A szárazanyagokat összemorzsoljuk a zsiradékkal, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta. Folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 1 órára. A körtét meghámozzuk és felszeleteljük. 
Kinyújtjuk a tésztát, a közepére rendezzük a körtéket, megszórjuk aprított csokival és a pirított, durvára vágott mogyoróval, úgy hogy a szélén 5 cm széles üres sávot hagyunk. Ezt visszahajtjuk a  gyümölcsre.Tojással lekenjük a tésztát. 19o fokos sütőben 2o-3o perc alatt sül meg.


Szóljon hozzá