Hozzávalók

3-4 fő
0,5 kg lisztet
0,5 dkg cukor
1 dkg
40 dkg vaj
1,3 dl tejszín
1,2 dl tej
 
 A krémhez:
11tej
32 dkg cukor
2 db vaníliarúd
9,5 dkg keményítő
12 db tojássárgája
7 db tojásfehérje
5 dkg vaj
 
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Kolonics Zoltán krémese

  • kolonics_zoltan_kremese

A leveles tésztához összekeverünk 0,5 kg lisztet, 0,5 dkg cukrot, 1 dkg sót, 20 dkg vajat. Majd fokozatosan hozzáadunk 1,3 dl hideg tejszínt és 1,2 dl hideg tejet. Jól átgyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük minimum 20 percig. A hideg tésztát kinyújtjuk, 25 dkg lap vajat teszünk a tésztára és lapokra hajtva újra kinyújtjuk, majd ismét hűtőbe tesszük 20 percre. A tésztát 4 lapra osztjuk, ebből hármat kinyújtunk és két tepsi között egyenként 180 fokon 20-25 percig sütjük. A krémhez 1 l tejet felforralunk. Közben 15 dkg cukrot, 2 db vaníliarúd kikapart belsejét, 9,5 dkg keményítőt és 12 db tojássárgáját összekeverünk és 17 dkg cukorral felvert 7 db tojásfehérje habhoz adjuk a meleg krémet és az 5 dkg vajat. Azonnal a tésztára kenjük, rétegezzük és minimum 2 órára hűtőbe tesszük.


  • Rajkay Irén

    2013. 10. 24., 20:21:10

    Igen, mi lesz a 4. lappal? Frissen, sütés után natúr el lehet fogyasztani, úgy is finom.
    Azt vettem észre a TV paprika receptjeinél, hogy nem egyezik meg a leírás, a műsorban leadott készítéssel. Ezért érdemes műsor közben jegyzetelni!

  • Vale

    2013. 10. 24., 18:46:22

    Az igazi kremest csakis a talalas elott rakjak ossze. Persze ez is biztos jo, csak nem az igazi :)
    Ha a meleg kremet a leveles tesztara kenjuk, es ugy tesszuk a hutobe, akkor a teszta el fog azni. Pedig a kremes tesztaja ropogos.
    Kerdes, tovabba, hogy a negyfele osztott teszta negyedik felevel mit csinaljunk? A recept erre nem ter ki.

Szóljon hozzá