Hozzávalók

3-4 fő
40 dkg farfalle tészta
20 dkg füstölt kolbász
10 dkg friss bébispenót
5 dkg parmezán (grana)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db narancs
1 db chili paprika
 
 őrölt bors
kevés oregánó
kevés cukor
 olívaolaj
25 dkg hámozott, darabolt konzerv paradicsom
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Feljavított pizzák

    Az egyiket sajttal és olívabogyóval javítottuk fel. A pizzaszószhoz a meghámozott paradicsomot, az olajat, a bazsalikomot, a fokhagymát és az oregánót...

    tovább
  • Babos tészta

    Házilag gyúrt tészta: 20 dkg liszt, 1 tojás, só, kevés víz,Amennyiben házilag készítjük a tésztát, összegyúrjuk a hozzávalókat, majd egyenletesen vékonyra...

    tovább
  • Carbonara spagetti

    Egy nagy fazékban megfőzzük a spagettit sós vízben. Egy serpenyőben 2 kanál olivaolajban megpírítjuk a szalonnát.  Felverünk két egész tojást és két...

    tovább

Kolbászos, spenótos penne

  • kolbaszos_spenotos_penne

A finomra vágott vörös- és fokhagymát olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borssal és oregánóval fűszerezzük, a narancs levével ízesítjük.
20-25 percig főzzük.
Főzés közben adhatunk hozzá kevés cukrot és vizet a tészta főzőlevéből.
A tésztát al dentére kifőzzük.
A paradicsommártásba beletesszük a karikázott kolbászt, összeforgatjuk a tésztával, belereszeljük a parmezánt.
Tálalás előtt hozzákeverjük a friss spenótot.


Szóljon hozzá