Hozzávalók

2 személyre
35 dkg csirkemell
2 tk szójaszósz
2 tk száraz szamorodni
1 tk kukorica keményítő
1tojás
 
 
2 ek sűrű szójaszósz
2 ek chiliszósz
1 ek ecet
2 tk cukor
1 ek kukorica keményítő
5 dl csirkealaplé
 
0,5 dl mogyoróolaj
10 dkg mogyoró
3-4chili
3 gerezd fokhagyma
2cm-es gyömbér
0,5 dl szamorodni
2újhagyma
10 dkg kínai zöldborsó
 
2tojás
2 szál újhagyma
1paradicsom
2adag főtt rizs
 szójaszósz
  • 15-30 perc
  • Nehéz
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

Kínai mogyorós csirke

  • kinai_mogyoroscsirke

35 dkg csirkemellet csíkokra vágunk. A páchoz összekeverünk 2 tk híg szójaszószt, 2 tk száraz szamorodnit, 1 tk kukorica keményítőt és 1 db, gyengén felvert tojásfehérjével, sózzuk, majd beletesszük a csirkemellet. 20 percre félretesszük. 

A mártáshoz 2 ek sűrű szójaszószt, 1-2 evőkanál chiliszószt, 1 ek ecetet, 2 tk cukrot, 1 ek kukorica keményítőt 1 merőkanál csirkealaplével összekeverünk. 

Egy wokba beleöntünk fél dl mogyoróolajat, felmelegítjük, majd amikor füstöl beleteszünk 10 dkg mogyorót, 1-2 percig sütjük, majd félretesszük. Hozzáadunk 3-4 chilit, 3 gerezd fokhagymát és 1 kis gyömbért , majd a bepácolt csirkét. A wok oladala mentén beleöntünk  fél deci szamorodnit, közben folyamatosan keverjük. Beleteszünk 2 felkarikázott újhagymát és a 10 dkg kínai zöldborsót, még fél percig pirítjuk. Visszatesszük a mogyorót és beleöntjük a kész mártást. Tojásos rizzsel tálaljuk. 

A rizshez egy wokban 2 tojásból újhagymás-paradicsomos rántottát készítünk, hozzáadunk 2 adag főtt rizst, majd összesütjük.

Szóljon hozzá