Hozzávalók

4 személyre
 A piskótához:
4 db tojásfehérje
20 dkg cukor
1kiskanál keményítő
20 dkg mandulaliszt
 A kávékrémhez:
20 dkg vaj
4 db tojásfehérje
20 dkg cukor
4teáskanál instant kávé
4teáskanál narancslikőr
 
 A karamellizált mandulához:
15 dkg felezett mandula
5 dkg porcukor
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Almásrétes

    Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, a felesleges levét kinyomkodjuk. A baracklekvárral, fahéjjal, szegfűszeggel összekeverjük (amennyiben mazsolát szánunk...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Kávés mandulacsók torta

  • kaves_mandulacsok_torta

A piskótához felverünk 4 db tojásfehérjét 20 dkg cukorral, majd hozzákeverünk 1 kiskanál keményítővel elkevert 20 dkg mandulalisztet. 180 fokon 12 percig sütjük.

A kávékrémhez kihabosítunk 20 dkg vajat, majd fokozatosan hozzákeverünk 4 db 20 dkg cukorral felvert tojásfehérjét. Közben felmelegítünk 4 teáskanál instant kávét és 4 teáskanál narancslikőrt, majd hozzácsorgatjuk a vajas keverékhez.

Külön karamellizálunk 15 dkg felezett mandulát 5 dkg porcukorral, majd szilikon lapon kihűtjük. A kihűlt piskótákat megkenjük a kávés vajkrémmel és megszórjuk a karemellizált mandulával.

Szóljon hozzá