Hozzávalók

3-4 fő
15 dkg vaj
10 dkg barna cukor
10 dkg liszt
10 dkg őrölt dió
5 dkg fehércsokoládé
 
 A túrókrémhez:
20 dkg krémsajt
4 dl tejszín
15 g lapzselatin
40 dkg túró
1citrom reszelt héja
10 dkg porcukor
10 dkg fehércsokoládé
3 evőkanál kapor
4-5 db sárgabarack
  • 2 óra felett
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Kapros-túrós morzsatorta sárgabarackkal

  • kapros_turos_morzsatorta_sargabarackkal

A morzsaalaphoz összegyúrjuk a hozzávalókat: 10 dkg vajat, 10 dkg barna cukrot, 10 dkg lisztet és 10 dkg őrölt diót. Ezután 15 percre fagyasztóba tesszük, majd lereszeljük és megsütjük 180 fokon 15-20 perc alatt. Ha megsült elkeverjük 5 dkg vajjal és 5 dkg fehércsokoládéval, majd egy 20x20 cm-es kockaformába töltjük.

A túrókrémhez felmelegítünk 20 dkg krémsajtot, 2 dl tejszínt és az előre beáztatott, kicsavart 15 g lapzselatint elkeverjük benne. Kikeverünk 40 dkg túrót 1 citrom reszelt héjával, 2 dl tejszínnel, hozzáadunk 10 dkg porcukrot, 10 dkg olvasztott fehércsokoládét, majd a végén 3 evőkanál kaprot. A morzsaalapra töltjük és hűtőben hagyjuk megdermedni 2-3 órán át. Tálaláskor friss sárgabarackkal díszítjük.


  • Sali Zoltán

    2014. 02. 02., 19:22:17

    Remélem nagyon finom sütemény mert nem sokára meg sütjük.
    Köszönöm areceptet.

Szóljon hozzá