Hozzávalók

4 fő
25 dkg borjúhús
20 dkg zöldbab
2 db paradicsom
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db fehérrépa
1 db sárgarépa
1 csokor kapor
 étolaj
 só, bors
  • 60-120 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Borjúhúsos csorba

    A borjúcombot és a nyers, füstölt csülköt is felkockázzuk, majd hideg vízben, kevés sóval feltesszük főni. Amíg puhára fő, finomra aprítjuk a hagymát, majd egy...

    tovább
  • Savanyú káposztaleves húsgombóccal

    6-8 deci vizet felforralunk, és ugyanennyi savanyú káposztalevet öntünk hozzá. 1 evőkanál vajból, 1 evőkanál lisztből és egy mokkáskanál fűszerpaprikából...

    tovább

Kapros borjúraguleves

  • kapros_borjuraguleves_ft

A borjúhúst kockákra vágjuk és kevés olajon alaposan megpirítjuk, majd kivesszük a lábasból. A visszamaradó zsiradékon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymákat és 2 gerezd fokhagymát, majd felkockázva a fehérrépát és a sárgarépát. Ezután visszatesszük a húst a lábasba, felöntjük az alaplével és 45 percen keresztül lassú tűzön puhára főzzük. Végül a feldarabolt zöldbabot, 2 kockázott paradicsomot és egy csomó friss kaprot teszünk bele, ezzel még 10 percig főzzük.  A tálalás előtt szükség szerint sózzuk, borsozzuk.

Szóljon hozzá