Hozzávalók

3-4 fő
25 dkg kacsamell
 só, bors
2 dl tej
2 dl alaplé
8 dkg kukoricadara
1 dl petrezselyemlé
3 szál zsálya
1 szál rozmaring
 vaj a sütéshez
2 ek barnacukor
1 ek vaj
2 db őszibarack
3cl amaretto likőr
1 dl alaplé
5 dkg bébi spenót
 
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Magas

Hasonló receptek

  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább
  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább

Kacsamell amarettós barack raguval, zöld fűszerekkel és ötfűszeres fehérrépával

  • kacsamell_amarettos_barack_raguval_zold_fuszerekkel_es_otfuszeres_feherrepaval

25 dkg kacsamellet ízesítünk egy csipet sóval és őrölt borssal. Egy edényben felforralunk 2 dl tejet, 2 dl alaplevet majd hozzáteszünk 8 dkg kukoricadarát. Felforraljuk és kevergetve pár percig főzzük. Majd hozzáadjuk az átszűrt petrezselyemlevet. Kacsamellet közepesen meleg serpenyőbe tesszük és hozzáadjuk a három szál zsályát, az egy szál rozmaringot és egy kis vajat. Majd külső részét ropogósra sütjük. Ezután három percre 180 fokos sütőbe tesszük. Egy másik serpenyőben a két evőkanál barnacukrot egy evőkanálnyi vajjal elkaramellizáljuk. Majd hozzáadjuk a két darab cikkekre vágott barackot. A három centiliter amarettó likőrt flambírozzuk. És egy dl alaplevet öntünk hozzá. Öt percig pároljuk. Az 5 dkg bébi spenótot forró serpenyőben átforgatjuk. Majd a kukorica krémmel, a párolt barack cikkekkel és a megsült kacsamellel együtt tálaljuk. A végén az öt fűszeres mézzel karamellizélt fehérrépával díszítjük.

Szóljon hozzá