Hozzávalók

3-4 fő
 
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Vajas kifli

    Az élesztőt elkeverjük az aludttejjel és a cukorral. A lágy vajat a liszttel összedagasztjuk, majd a sót is hozzáadjuk. Ehhez öntjük az aludttejet és újra...

    tovább
  • Fonott kalács

    Az élesztőt kevés cukorral eldörzsöljük, majd 0,5 dl langyos tejjel 5 percig kelesztjük. Ezután a liszttel, a cukorral, a langyos tejjel, a vajjal, a...

    tovább

Krumplis kifli

  • Krumplis_kifli

Futtassunk meg 5 dkg élesztőt egy dl langyos cukros tejben. Közben a forró krumplit krumplinyomóval törjük át, szórjunk rá fél kiló finomlisztet, egy kávéskanálnyi sót, öntsük hozzá a dl joghurtot és két evőkanál olajat. Gyúrjuk rugalmas tésztává, majd kelesszük legalább egy órát. Közben pirítsuk meg kevés olajon az apróra vágott hagymát és fokhagymát, adjunk hozzá sót és egy kávéskanál őrölt köményt, végül a 40 dkg darált húst. Alaposan süssük át, és tegyük félre hűlni. Addig nyújtsuk ki a tésztát, vágjuk fel 8 egyforma háromszögre, helyezzük rá a tölteléket és tekerjünk belőle klasszikus vagy avantgárd kifliket.

Szóljon hozzá