Hozzávalók

3-4 fő
1nagyobb burgonya
2 ek olívaolaj
70 ml fűszeres paradicsomszósz
2 ek reszelt paremzán
6 szelet főtt sonka
4közepes gomba
10 dkg mozzarella
1 ek olívaolaj
 
 frissen őrölt bors
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Zöldség tempura

    A mártás alapanyagiból megfőzzük a mártást és hagyjuk kihűlni, majd ezután kistálakba szűrjük. A zöldségeket hasábokra vágjuk, és lisztbe forgatjuk. A maradék...

    tovább
  • Padlizsán gomba módra

    Kockára daraboljuk a padlizsánt, a paradicsomot és a paprikát. Egy serpenyőben olíva olajban, közepes tűznél megpirítjuk a padlizsánt a fokhagymával és...

    tovább
  • Burgonyatorta

    Megfőzzük héjában a burgonyát, meghámozzuk és krémes krumplipüré állagúra törjük.  Hozzáadjuk a nyers tojásokat, az aprított petrezselymet és bazsalikomot,...

    tovább

Krumplipizza

  • Krumplipizza

A burgonyát megmossuk és egészen vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben, amit később be tudunk tenni a sütőbe, felehívtjük az olívaolajat. Elrendezzük rajta a krumpliszeleteket, majd ezt megszórjuk reszelt parmezánnal. Lefedjük és 5 percig pároljuk közepesen erős láng felett.
A paradicsomszószt szétterítjük a krumplipizzán, rápakoljuk a szeletekre vágott gombát és a mozzarellát is. Ismét lefedjük és további 5 percig sütjük. A fedőt levesszük, aelrendezzük a sonkaszeleteket is a pizzán és az egészet 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg aranybarnára sült a sajt.

Szóljon hozzá