Hozzávalók

3-4 fő
250 ml habtejszín
 
2 dl quinoa (2 dl tej és 1 dl víz keverékében megfőzve)
10 dkg marcipán
100gr méz
250gr szilva
2 tk fahéj
 fehérbor
 
  • 5-15 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Diabetikus epres-mentás túrókrém

    Krém (1 adagra): 18 gr krémtúró, 4 gr nyírfacukor, 18 gr tejszínhab, 1 szem eper, pörkölt, szeletelt mandula A piskóta készítéséhez a 3 darab egész tojást, a...

    tovább
  • Zabgombóckák

    Készítsünk sűrű zabpehely kását. Attól függetlenül, hogy édesség készül belőle, nyugodtan tegyünk bele egy fél teáskanál sót. Várjuk meg, hogy a massza...

    tovább

Krémes quinoa, karamellás szilvával

  • Kremes_quinoa_karamellas_szilvaval

A habtejszínt csipetnyi sóval lágy tejszínhabbá verjük, a krémes quinoát egy nagyobb tálban kikeverjük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott marcipánt, és óvatosan annyi lágy tejszínhabot keverünk hozzá, hogy könnyedén formázható, de nem szétfolyós állagot kapjunk. A mézet világosbarnára karamellizáljuk, hozzáadjuk a feldarabolt szilvát, fahéjjal fűszerezzük, a fehérborral.

Szóljon hozzá