Hozzávalók

3-4 fő
2 szem körte
500 ml száraz vörösbor
1 db fahéj
4 szem szegfűszeg
1 db citrom
4 evőkanál cukor
2 evőkanál joghurt (vagy mascarpone)
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Almásrétes

    Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, a felesleges levét kinyomkodjuk. A baracklekvárral, fahéjjal, szegfűszeggel összekeverjük (amennyiben mazsolát szánunk...

    tovább

Körte vörösborban

  • Korte_vorosborban

A körtéket meghámozzuk, és óvatosan eltávolítjuk a magházukat. (de hagyjuk egészben) Citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak be.
Egy kislábosba öntjük a bort. Hozzáadjuk a fűszereket, a cukrot és egy kevéske reszelt citromhéjat.
A körtéket kis lángon 8 percig főzzük.
A főzőlevet sziruppá redukáljuk.
A redukcióval meglocsoljuk a körtéket.
Joghurttal tálaljuk.

Szóljon hozzá