Hozzávalók

30 fő
10 db sertésköröm
1 kg vöröshagyma
3merőkanál sertészsír
4teáskanál őrölt pirospaprika
 ízlés szerint só
 majoranna
 őrölt feketebors
15 dkg fokhagyma
1csípős zöldpaprika
1tv paprika
1paradicsom
 
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

Körömpörkölt bográcsban - Csurgó

A körmöket alaposan megtisztítjuk, átmossuk, kisebb darabokra vágjuk, és tálba szedjük. Meggyújtjuk a tüzet, miközben kicsit leég, a vöröshagymákat és a fokhagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymákat kis kockákra vágjuk, és a bográcsba tesszük. Hozzáadjuk a sertészsírt és feltesszük a tűzre. Összekeverjük és aranybarnára pároljuk. Levesszük a tűzről, kb. 10 percet hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát és a körmöket. Felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje, és visszatesszük főni. Amikor már jól átmelegedett a pörkölt, befűszerezzük sóval, majoránnával és őrölt feketeborssal. Préssel belenyomjuk a fokhagymákat, és beletesszük a paprikákat és a paradicsomot is. Legalább 2-3 órát rotyogtatjuk, közben kóstolgatjuk, és ha kell, pótoljuk a fűszereket. A főzés vége felé gyakrabban keverjük, nehogy odaégjen az alja. Akkor igazán jó a körömpörkölt, ha jó sűrű, ragadós. Fogyaszthatjuk főtt burgonyával, vagy egyszerűen csak friss kenyérrel, savanyúsággal.

  • kypu

    2016. 05. 03., 23:51:55

    Ámberek! Hát az a 4 tejáskanál paprika az nevetség! 4 evőskanál lesz az héééé!!! Hát az a tíz küröm az 4 kilo. Hát nemán tejás.... Huvagondolsz he?! Az a 3 nagykanyál zsír meg suknak tűnik he, majd kigyün az a küröműl, csak addig kell a. Meg tán a bors meg a majoranna helyett tört köménnyel is meg lehetne próbányi. Jó az úgy, nagyon! Ha kell kis bors mehet bele, de feltétlenű.
    Ezek vónának a jótanácsim, azt jó főzést, meg étvágy is lögyön!

Szóljon hozzá