Hozzávalók

4 fő
2 db egész ponty
4 fej vöröshagyma
8 dkg fűszerpaprika
1 db zöld erős paprika
2 db tv paprika
2 db paradicsom
3 db sárgarépa
1 db zeller
2 db citrom
4 dl tejföl
2 db halászlékocka
 
 
  • 60-120 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Édesburgonya-krémleves chilis rákfarkakkal

    A megtisztított burgonyákat egyenként alufóliába csomagoljuk, és a sütőben puhára sütjük. Ezután meghámozzuk, és a húslevesben főzni kezdjük. A levest...

    tovább
  • Francia halleves

    A fogascsontból hagymával, egész borssal, babérlevéllel fűszerezve, sózva erős halalaplevet készítünk. A halibut filét és a lazacfilét kockára vágjuk, a...

    tovább
  • Fehérboros pisztrángleves

    A pisztráng csontjából alaplevet készítünk sárgarépa, hagyma, fokhagyma, só, bors felhasználásával. Lábosban vajat melegítünk, fél fej finomra vágott...

    tovább

Korhely halászlé

  • Korhely_halaszle

A ponty csontjaiból hagyományos halászlevet készítünk. A csontokat, és a hal fejét hideg vízbe tesszük. A fejből vágjuk ki a szemet, a kopoltyúkat és a keserűfogat is. A víz alig lepje el a csontokat. Hozzáadjuk a felcsíkozott vöröshagymát, a paradicsomot, az erős paprikát, sózzuk, és egy halászlé kockát dobunk bele. Felforraljuk, majd visszaveszünk a tűzből, és egészen csendesen főzzük tovább.\n\nA filéket beirdaljuk, besózzuk.\n\nA leszűrt halászlébe beleszórjuk a fűszerpaprikát, és a metéltre vágott, lepirított zöldségeket, valamint a halhúst. 2-3 percig főzzük csendes tűzön, majd citromlével ízesítjük. A levest gazdagíthatjuk gyufatésztával.

Szóljon hozzá