Kókusztekercs Tejszínhabbal

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Magas

Elkészítés

Először elkészítjük a tésztát. A tojásfehérjéket 1 csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Egy tálban összekeverjük a kókuszt, cukrot, finomlisztet, majd lassan a tojáshabba keverjük. A kész habos tésztát elsimítjuk az olajjal kikent sütőpapíron, megszórjuk porcukorral, és 220 °C fokra előmelegített sütőben pontosan 8 percig sütjük. Miután kivettük a sütőből pár percet várunk, hogy a megsült tésztából távozzon a gőz, majd a sütőpapírral együtt feltekerjük és hagyjuk kihűlni. Amíg a tészta hűl, a habfixálóval felverjük a tejszínt. A tekercset kitekerjük, bekenjük a tejszínhabbal, majd visszatekerjük. A tekercset be lehet még kenni a habfixálóval felvert tejszínhabbal, megszórhatjuk kókusszal, és az elképzelésünk szerint díszíthetjük.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára