Hozzávalók

3-4 fő
3tojás
12 dkg vaj olvasztva
1,2 dl növényi olaj
20 dkg cukor
1 tk vanília aroma
40 dkg liszt.
2 tk sütőpor
60-70 dkg baracklekvár
3 ek narancsvirágvíz
15-20 dkg kókuszreszelék
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Kókuszos hógolyó

  • Kokuszos_hogolyo

A tojásokat a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a zsiradékokat. A száraz hozzávalókat egyszerre keverjük bele, amíg össze nem áll a keksztészta.
A masszából kis golyókat formázunk és egymástól kis távolságra elhelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük őket. (kb.10-12 perc)
Amíg az első tepsi sül, elkészítjük a szirupot: a lekvárt és a narancsvirágvizet összemelegítjük. (Ha a lekvár darabos, akkor lepürésítjük vagy átszűrjük.)
A kekszeket a meleg szirupba mártjuk, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben. Lehet úgy is készíteni, hogy két kekszet összeragasztunk a szirupos lekvárral.


Szóljon hozzá