Hozzávalók

3-4 fő
3közepes egész csirke
 Marinád:
 Egy csokor újhagyma (5 szál) aprítva
5 szál friss kakukkfű (vagy kb. egy evőkanál ha le van tisztítva a szárról)
2teáskanál só
Félteáskanál őrölt feketebors
1 evőkanál barna cukor
2teáskanál őrölt szegfűbors
1teáskanál őrölt szerecsendió
1teáskanál őrölt faháj
2 db scotch bonnet paprika
1/3 csésze szójaszósz
2 evőkanál növényolaj
 ¼ csésze ecet (alma)
1 fej vöröshagyma
1/2 csésze narancslé
2 gerezd fokhagyma
1teáskanál reszelt gyömbér
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább
  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább

Kiterített JERK csirke

  • Kiteritett_jerk_csirke

A csirkék gerincoszlopát kivágjuk és laposra kiterítjük

JERK marinádot elkészítjük, csirkéket bedörzsöljük és 8-10 órára a hűtőbe helyezzük

120 fokon 3-3,5 óra hosszat sütjük, szmókerben. özben gyümölcsfa és egész szegfűbors füstöt  adagolunk hozzá.

Tálalás jégsaláta ágyra, a csirkék negyedelve.

Szóljon hozzá