Hozzávalók

3-4 fő
 A zöldségraguhoz:
4 evőkanál olívaolaj
1nagy fej vöröshagyma
1 db nagyobb sárgarépa
3 db szárzeller
2 gerezd fokhagyma
70 dkg passata (paradicsompüré)
3 dl vörösbor
3 dl víz
 szerecsendió
 pár levél rozmaring
2ág kakukkfű
10 dkg zöldborsó
1közepes cukkini
1sárga kaliforniai paprika
 
 bors
1 ek tej
 
1 kg burgonya
1 ek tejföl
10 dkg vaj
1 tk
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Olasz rizottó

    A megtisztított zöldségeket félbe vágjuk, majd serpenyőben szárazon világosbarnára pirítjuk. Ezután felöntjük forró vízzel, és sóval ízesítjük. Lassan legalább...

    tovább
  • Mexikói tojás "ranchero" módra

    Süssük át a paradicsomokat a chile serranót a hagymát és a fokhagymát egy vaslapon. Így jobb lesz az ízük. Turmixoljuk össze. Sózzuk, borsozzuk és egy kis...

    tovább
  • Cukkínis burgonyarizottó

    Az apró kockára vágott bacont megpirítjuk és megpároljuk rajta a finomra vágott vöröshagymát. A nagyon apró kockára vágott burgonyát a vöröshagymára tesszük és...

    tovább

Kertész pite

  • Kertesz_pite

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A burgonyát kis kockákra vágjuk és annyi vízben, amennyi épp ellepi, puhára főzzük, összetörjük. Simára keverjük a tejföllel és a vajjal.
A zöldséges raguhoz kevés olívaolajon puhára pároljuk a finomra vágott hagymát, a nagylyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, a vékonyra szeletelt zellert és finomra aprított fokhagymát. Amikor a zöldségek kissé lepirultak, sózzuk, hozzáadjuk a finomra aprított rozmaringot és kakukkfüvet. Felöntjük a borral, a passatával, és a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele kb ½ teáskanálnyi szerecsendiót, és fedő nélkül kb. 1 órát rotyogtatjuk, amíg szép sűrű, telt ízű mártást kapunk. Hozzáadjuk a zöldborsót, a kockára vágott cukkinit és kaliforniai paprikát és addig főzzük, amíg ezek megpuhulnak. Végül hozzáadjuk a kevés tejet, hogy krémesebb legyen a ragu.
A ragut hőálló edénybe tesszük, rákanalazzuk a burgonyapürét és az előmelegített sütőbe tesszük. 30 percig sütjük.

Szóljon hozzá