TV Paprika Logo

Képviselőfánk

30-60 perc
Közepes
Közepes
Átlagos

Elkészítés

A sárgakrémhez (puding helyett): 15 dkg cukor, 4 tojás, 8 dkg kukoricakeményítő, ½ rúd vanília, 3 dl felverhető szójatejszín,A vizet a sóval és a margarinnal felforraljuk, beletesszük a lisztet, és csomómentesre kikavarjuk. Addig tartjuk a tűzön, míg teljesen sima lesz és a massza az edény falától elválik. A tűzről levéve kissé hűlni hagyjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és mindegyikkel alaposan kidolgozzuk. Sima csövű nyomózsákból egymástól kellő távolságra halmokat nyomunk egy sütőpapírral bevont tepsire. A tészta kb. a háromszorosára nő meg. A 200 fokra előmelegített sütő aljárba tegyünk egy vízzel teli edényt, mert ez segíti majd a fánkok felfúvódását. Kb. 8-10 percig sütjük a fánkot, ez alatt a sütő ajtót ne nyitogassuk. A kihűlt fánkok tetejét éles késsel levágjuk, megtöltjük az elkészített pudinggal, kevés tejszínhabot nyomunk rá, majd rátesszük a kalapot. Vaníliapuding helyett készíthetünk sárgakrémet is: A tejet a vaníliával felforraljuk, és hagyjuk langyosra hűlni. Közben a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a keményítőt, és kevés hideg tejjel simára dolgozzuk. Folyamatos keverés mellett beleszűrjük a langyos tejet, gőzfürdő felett forrpontig hevítjük. Forralni nem szabad, mert a tojássárgája összefut benne. A keményre felvert tojásfehérjét óvatosan a krémbe dolgozzuk.

vissza a listára