Hozzávalók

3-4 fő
20 dkg vaj
20 dkg margarin
4 dl víz
1 csipet
2 ek kristálycukor
40 dkg liszt
9-1o db tojás
 A cukrászkrémhez:
3,5 dl tej
1,5 dl tejszín
7,5 dkg cukor
1vaníliarúd / őrlemény
1 egész tojás
3tojás sárgája
40 g keményítő
3 dl tejszín habbá verve
 Friss gyümölcs a díszítéshez
  • 60-120 perc
  • Nehéz
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Képviselő fánk

  • Kepviselo_fank

A vajat, margarint feltesszük a vízzel egy edényben. Amikor gyöngyöződni kezd, tegyük bele a cukrot és egy csipet sót, majd szórjuk bele az összes lisztet és egy fakanállal keverjük el csomómentesre.
Amikor már kis golyóvá vált a tésztánk, még egy percig hagyjuk a tűzön az edényt és kevergessük, égessük a tésztát. A tojásokat kézi mixerrel keverjük hozzá a tésztához.
A tésztát habzsákba töltjük, és az egyik gáztepsire nagyobb halmokat nyomunk, a másikra pedig kisebbeket, így a különböző méretek egyenletesen fognak megsülni. Előmelegített, 200 fokos sütőben sütjük a fánkokat, kb. 12-15 percig, aztán levesszük 18o fokra. Mielőtt betolnánk a sütőbe, fröcsköljük meg egy kis vízzel, mert ettől a gőztől fognak majd megemelkedni.
 A töltelékhez a tejet és a tejszínt egy edénybe öntjük, majd belekaparjuk a vaníliarúd magjait (az egész rudat is beletehetjük, csak majd vegyük ki belőle), és feltesszük alacsony lángon főni. Mikor forrni kezd, húzzuk le a tűzről.
Az egész tojást és a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd két részletben a keményítőt is hozzáadjuk. Keverjük szép fényesre, csomómentesre.
Ekkor a tojásos keverékhez adjuk a tejet, szépen, lassan csurgatva, hogy a tojások ne kapjanak hősokkot. Folyamatosan kevergessük!
Ezután az egész mehet vissza az edénybe, és irány újból a tűzhely. Itt is folyamatosan kevergetni kell, hogy ne kapjon oda, és ne legyen csomós. Pár perc, és a krém besűrűsödik! Csodálatos állaga lesz!
Amikor hűtjük a krémet, nyomkodjunk a tetejére egy folpack darabot, ezzel megakadályozzuk, hogy "bőr" képződjön a krém tetején.
A kihűlt és tésztába nyomózsákkal betöltjük a krémet és friss gyümölcsökkel díszítjük.

Szóljon hozzá