Hozzávalók

4 fő
2csülök
8 dkg sárgarépa
8 dkg póréhagyma
8 dkg zeller
8 dkg gyökér
8 dkg alma
8 dkg fokhagyma
40 dkg héjastól cikkekre vágott burgonya
1 csokor friss rozmaring
2 dl Badacsonyi Szürkebarát
 színes bors
 
15 dkg szalonna
 
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Disznópaprikás - Baks

    A pörkölt alapja: lapockahús csonttal, comb, csülök, farok, köröm. A húsokat apró darabokra vágjuk. Zsírt nem teszünk a bográcsba, a csontos húsokat alulra...

    tovább
  • Fokhagymás malacpecsenye

    A hagymát apróra vágjuk, olajban megdinszteljük. A malachúst darabokra vagdaljuk, és rádobjuk az üveges hagymára. Sózzuk, borsozzuk, és kis vízzel fedő alatt...

    tovább
  • Cigánypecsenye - Free Tibet menü

    A húst besózzuk, a széleit bevagdossuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd pár csepp olajon megsütjük. Mikor a hús sül, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát,...

    tovább

Kemencés csülök - Dr. Laposa József 2004-es Badacsonyi Szürkebarátjához

A csülköket megmossuk, és a zöldségek felével, sóval és némi rozmaringgal 1 órán át főzzük.

Felkockázzuk a szalonnát és kipirítjuk a zsírját, majd hozzáadjuk a maradék, szintén felkockázott zöldségeket.

Ezt az alapot beleöntjük egy tepsibe, és rátesszük az előfőzött csülköket, aláöntünk keveset a pároló léből és a Badacsonyi Szürkebarátból.

Rozmaringágakat dobunk mellé, és gyakori locsolgatás mellett 170-180°C fokon ropogósra sütjük.

A nagyobb cikkekre vágott burgonyát sózzuk, borsozzuk, olajjal meglocsoljuk, és rozmaringgal fűszerezzük. 200-220°C fokon megsütjük.

Sütés után pihentetjük a húst, majd szeleteljük, és a remek zöldséges szafttal valamint a rozmaringos burgonyával tálaljuk.

Szóljon hozzá